Kinderpagina

Als kind maak je van alles mee: leuke dingen maar soms ook nare of vervelende dingen. Misschien ben je boos omdat niemand met je wil spelen, je ouders niet naar je luisteren of school stom is. Of ben je verdrietig omdat je gepest wordt, omdat je ouders gaan scheiden of je hond is dood gegaan. Of is het iets heel anders?

Ben je bang om iets fout te doen? Of ben je bang voor het donker of enge monsters? Heb je last van nachtmerries? Maak je veel ruzie, huil je veel, of kan je je niet concentreren? Het kan ook zijn dat iets zomaar gebeurt in je lijf zoals pijn in je buik, of in bed plassen. Er kan iets zijn waar je nog niet goed mee om kunt gaan of waar je last van hebt. Misschien weet je niet precies wat er is, maar voel je je rot en vervelend, en wil je je weer fijner voelen en weer kunnen lachen.


Vaak heb je al met iemand hierover gepraat, je vader of moeder, je juf of een vriendje. Vaak kan je het zelf wel oplossen, of kan je hulp krijgen van je ouders, je oma of je broer. Maar soms is het niet zo gemakkelijk, en weet je zelf niet zo goed hoe je het kan oplossen. Er is niemand om mee te praten of je ouders weten zelf ook niet zo goed wat ze kunnen doen voor je. Dan kun je bij mij komen. Want dat is waar ik goed in ben: jou helpen! En weet je hoe we dat gaan doen?

Je komt elke week een uurtje bij mij en dan gaan we samen onderzoeken wat je dwars zit. En dan ga ik jou helpen om uit te zoeken wat je eraan kunt doen om het te veranderen. En dat doen we met spelletjes, tekenen, knutselen, rollenspellen, verkleedkleren, zwaardvechten, darten, playmobil, verhalen luisteren en nog veel meer. Of misschien wil je niet spelen, maar liever vertellen en praten. Of allebei. Jij mag kiezen! Wat we doen en wat je vertelt blijft geheim; ik vertel het niet door aan je ouders of aan je juf, behalve als dit van jou mag. Wil je alvast weten hoe het er bij mij uit ziet, of weten wie ik ben, klik dan hieronder op de plaatjes!

Voordat je bij mij komt, komen je ouders een keer langs om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. En daarna kom jij bij mij spelen of praten. De eerste keer is het natuurlijk heel spannend, want je weet nog niet hoe leuk het gaat worden! Soms kom ik ook bij jou op school, om met de juf te praten hoe ze jou nog beter kan helpen. Dat doe ik natuurlijk pas als jij dat ook goed vindt! Als je vijf keer bij mij bent geweest komen je ouders nog een keer om te horen hoe het gaat, en hoe ze jou kunnen helpen. En als jouw probleem dan nog niet helemaal is opgelost, kom je nog een paar keer. Net zolang totdat je je weer beter voelt, en zelf verder kan!

Foto's praktijk Adres/telefoonnummer Berichtje sturen Routeplanner

Wil je weten wie ik ben, waar de praktijk is, foto’s bekijken van de praktijk, of een berichtje sturen, klik dan hieronder:

Foto’s praktijk

Adres/telefoonnummer

Berichtje sturen

Routeplanner

Wie ben ik

Wie ben ik?